Terugvalpreventie protocol

Uit onderzoek komt naar voren dat 30-50% van de patiënten na een succesvolle (klinische) behandeling terugvallen in hun eetstoornis. Dat is een enorm hoog percentage. Daarom is het belangrijk om samen aan het werk gaan om een terugval te voorkomen. Wat ook uit onderzoek naar voren komt is dat de grootste kans op een terugval in de eerste twee jaar na ontslag is. Wanneer je deze periode goed doorstaat is de kans op een terugval daarna heel veel kleiner. Het is dus erg belangrijk om terugvalvrij te blijven na je ontslag.

Doel

Het doel hiervan is om meer controle te krijgen over de eetstoornis. Je werkt hierbij zo veel mogelijk zelfstandig, bijgestaan door mensen uit je directe omgeving. Met een Terugvalpreventieplan in de hand kun je een dreigende terugval snel herkennen en actie ondernemen om verdere terugval te voorkomen. Het Terugvalpreventieplan helpt je dus om zelf de touwtjes in handen te nemen.
In dit programma krijg je uitleg over wat een terugval is, hoe deze ontstaan en onderzoeken we hoe jij deze kunt voorkomen samen met mensen uit je directe omgeving.

Praktische informatie:

 • Het programma wordt individueel aangeboden
 • Het programma bestaat uit ongeveer 5 behandelcontacten
 •  Mensen uit je directe omgeving worden bij dit programma betrokken
 •  Locatie: Floralaan 17-H, 7321 BA Apeldoorn
 •  Afhankelijk van de aanvullende ziektekostenverzekering kan dit vergoedt worden.
  Voor meer informatie en/of aanmelding kunt u contact opnemen met de praktijk.
  Tel: 06-12780070
  Email: info@pmtpraktijkapeldoorn.nl
© Copyright - PMT Praktijk Apeldoorn