Privacyreglement

Privacyregelment – Inge van Driel, Psychomotorische therapie praktijk Apeldoorn

In het kader van onze dienstverlening verwerken wij uw persoonsgegevens. Deze privacyverklaring hebben wij opgesteld om u te informeren over hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan.

Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 4 juni 2021

Contactgegevens:

De psychomotorische therapie praktijk Apeldoorn, hulpverlener Inge van Driel,
Molenstraat – Centrum 1
7311 XG APELDOORN
E info@pmtpraktijkapeldoorn.nl
KvK nummer 08194711

De psychomotorische therapie praktijk Apeldoorn, in de persoon Inge van Driel, verkrijgt persoonsgegevens van uzelf, bijvoorbeeld de gegevens die u aan ons verstrekt via de website, email, telefoon en app. Daarnaast kunnen wij uw persoonsgegevens verkrijgen via derden in het kader van onze dienstverlening.

Persoonsgegevens:
De pmt praktijk Apeldoorn verwerkt de volgende categorieën van persoonsgegevens:
• NAW-gegevens
• Contactgegevens, zoals e-mailadres en telefoonnummers
• Geboortedatum
• Geslacht
• Inhoud van communicatie
• Anamnese
• Medische gegevens van belang voor uw behandeling

De pmt praktijk Apeldoorn verwerkt deze persoonsgegevens voor diverse doeleinden, zoals:
• Het onderhouden van contact;
• Een goede en efficiënte dienstverlening;
• Het verrichten van administratieve handelingen;
• Verbetering van de dienstverlening;
• Facturering;
• Het innen van gelden en het nemen van incassomaatregelen;
• Nakoming van wettelijke verplichtingen;
• Het voeren van geschillen;

Wij verwerken bepaalde persoonsgegevens om uitvoering te geven aan uw overeenkomst, dan wel om te kunnen voldoen aan een wettelijke verplichting (WGBO).

Tevens verwerken wij persoonsgegevens, omdat de pmt praktijk Apeldoorn hier gerechtvaardigde belangen bij heeft. Deze gerechtvaardigde belangen zijn:

• Het op zo efficiënt mogelijke wijze kunnen verlenen van haar dienstverlening;
• De bescherming van haar financiële belangen;
• De verbetering van haar diensten;
• Beveiliging en het beheer van haar systemen;

Indien persoonsgegevens worden verwerkt op grond van toestemming, zal dat afzonderlijk worden gevraagd.

Verstrekking aan derden
In het kader van haar dienstverlening kan de pmt praktijk Apeldoorn persoonsgegevens uitwisselen. De pmt praktijk Apeldoorn kan voor de hiervoor genoemde doeleinden gebruik maken van diensten van derden, zoals de IT-leveranciers van onze website en onze systemen. In het kader daarvan worden aan deze derden persoonsgegevens verstrekt. Deze derden mogen uw persoonsgegevens slechts verwerken voor de voornoemde doeleinden.

Tot slot kunnen uw persoonsgegevens verstrekt worden aan derden wanneer de pmt praktijk Apeldoorn aan een wettelijke verplichting moet voldoen. De pmt praktijk Apeldoorn zal uw gegevens niet verstrekken voor commerciële of goede doelen.

Daarnaast kunnen uw gegevens door derden buiten de EU worden opgeslagen wanneer gebruik wordt gemaakt van Google Analytics, LinkedIn of Facebook in het contact met u. Deze partijen zijn “EU-VS Privacy Shield” gecertificeerd, zodat zij zich zullen houden aan de Europese privacyregelgeving.

Hoe lang wij uw gegevens bewaren:
De pmt praktijk Apeldoorn zal uw persoonsgegevens niet langer verwerken, bewaren dan noodzakelijk voor de doeleinden die zij in deze privacyverklaring heeft genoemd. Dit betekent dat uw persoonsgegevens bewaard worden zolang zij nodig zijn om de betreffende doelen te bereiken. Bepaalde gegevens moeten langer bewaard worden, omdat de pmt praktijk Apeldoorn zich moet houden aan wettelijke bewaarplichten, zoals de fiscale bewaarplicht en WGBO. De bewaartermijn voor medische gegevens is 20 jaar en voor financiële gegevens 7 jaar.

Hoe wij uw gegevens beveiligen:
Wij vinden het belangrijk dat uw persoonsgegevens zijn beveiligd tegen verlies of onbevoegde toegang van uw persoonsgegevens. Daarom heeft de pmt praktijk Apeldoorn passende beveiligingsmaatregelen genomen.

Profilering:
Wij maken gedragsanalyses van de informatie die wij over u verzamelen. Dit doen wij om onze dienstverlening te kunnen verbeteren en voor onze verantwoording aan opdrachtgevers door middel van rapportages.

Cookies:
Op de website worden geen cookies gebruikt. Via de facebook pagina van de praktijk worden wel cookies gebruikt. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze pagina wordt opgeslagen op uw computer, tablet of smartphone.

Uw recht op inzage:
U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien en mag hiervan een kopie ontvangen. Na ontvangst van uw verzoek ontvangt u binnen 1 maand een overzicht van uw persoonsgegevens van de hulpverlener. Indien daaruit onjuistheden blijken kunt u verzoeken uw gegevens aan te passen, aan te vullen, te verwijderen of af te schermen.
Ook kunt u de pmt praktijk Apeldoorn verzoeken om overdracht van uw persoonsgegevens of kunt u bezwaar aantekenen tegen de verwerking van uw persoonsgegevens vanwege bijzondere persoonlijke omstandigheden. De pmt praktijk Apeldoorn kan weigeren aan een verzoek te voldoen indien en voor zover dit noodzakelijk is in verband met:
• een opsporing en vervolging van strafbare feiten
• de bescherming van de betrokkene of van de rechten en vrijheden van anderen.

Vragen over deze privacyverklaring of een verzoek over de verwerking van uw persoonsgegevens kunt u sturen naar:

PMT praktijk Apeldoorn
t.n.v. Inge van Driel
Molenstraat- Centrum 1
7311XG Apeldoorn
E info@pmtpraktijkapeldoorn.nl

Als u een klacht heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens door de pmt praktijk Apeldoorn, laat dit dan vooral aan ons weten. Mocht u er met ons niet samen uitkomen, dan heeft u het recht om een klacht in te dienen bij de privacy toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. U kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Wijzigingen privacyverklaring
Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 4 juni 2021.
De pmt praktijk Apeldoorn kan deze privacy verklaring aanpassen. Nieuwe versies worden altijd op de website gepubliceerd. Wij raden u daarom aan om deze verklaring geregeld te raadplegen, zodat u op de hoogte blijft van wijzigingen.

Onvoorzien:
In gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist de pmt praktijk Apeldoorn, met inachtneming van het bepaalde in de wet en het doel en de strekking van dit reglement.

© Copyright - PMT Praktijk Apeldoorn