Door wie?

Mijn naam is Inge van Driel. Ik ben psychomotorisch therapeute en werk in mijn eigen praktijk; psychomotorische therapie praktijk Apeldoorn, specialisatie eetstoornissen.

Na mijn studie Bewegingsagogiek en Psychomotorische Therapie (BPT) ben ik binnen de psychiatrie werkzaam geweest met diverse problematieken. Ik heb daarna mijn therapeutische vaardigheden verder ontwikkeld met de Voortgezette Opleiding Psychomotorische Therapie te Zwolle. Naast mijn werkzaamheden en de reguliere bij – en nascholingstrajecten heb ik mijn verder gespecialiseerd op het gebied van de eetstoornisproblematiek en de negatieve lichaamsbeleving. Ik heb hiervoor verschillende opleidingstrajecten gevolgd onder anderen; ‘Lichaamsexposure ter versterking van de positieve lichaamsbeleving en de Masterclass PMT Complex trauma..

De eerste vijf jaar na mijn studie heb ik binnen de psychiatrie gewerkt met diverse problematieken. Daarna ben ik gaan werken bij Amarum, specialistisch centrum voor eetstoornissen. Hier heb ik mijn affiniteit en interesse voor de eetstoornisproblematiek ontdekt en ontwikkeld. Na ruim 7 jaar werkervaring als psychomotorisch therapeute met deze doelgroep ben ik in 2009 mijn eigen praktijk begonnen met als specifieke doelgroep ‘mensen met een eetstoornis’.

In mijn praktijk werk in vaak samen met verwijzers, diëtistes, psychologen, orthopedagogen en andere collega’s. Deze samenwerking maakt dat het vaak lukt om een compleet behandelaanbod aan te bieden in de eerste lijn en aan te sluiten bij de hulpvraag van cliënten.

Beroepsgegevens:
Inge van Driel
Psychomotorisch therapeute
Geregistreerd Senior lid van de Nederlandse Vereniging voor Psychomotorische Therapie (NVPMT, lidnummer 2656)
Senior Vaktherapeut Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB)
Stichting Register Vaktherapeutische Beroepen (SRVB ) nummer 10100026
KvK nummer: 08194711
AGB-code: 90-038854
AGB praktijk: 90-(0)17360

© Copyright - PMT Praktijk Apeldoorn